Monday, July 23, 2012

Moos ~ Bberry-cherry :D

Nii, saigi mõned tunnid köögis askeldatud ja töö viljaks on paar pisikest purgitäit kirsi-mustikamoosi. Kuna varasemat kogemust kirssidega pole ja eelmise aasta mustikamoosi tegin viisil, mida enam ei mäleta :P otsisin nö baasiks retsepte ja leidsingi, mõnusatest toidublogidest :)

* Mandline kirsi-mustikamoos

* Kirsimoos

Neist sai nii palju üle võetud, et vett ei lisanud, kallasin 2 korda mahla ära ja suhkruta keetsin marju 15 minutit.. suhkrut siis 70% klaasi :P :D ja siis oma 30 minutit keetmist, vähemalt.

Minule omaselt käisid tegemise juurde seiklused ehk sai liiga palju suhkrut lisatud ja siis kirsipõõsastelt sinna jäetud varsti valmis kirsid ära korjatud, läbi keedetud ja siis teise, suhkruga potti lisatud. Ja kallasin ka suhkruga moosist vett ära, igastahes on nüüd ka kruusike ja klaasike mustika-kirsimahlaga, üks hapu ja teine magus :)

Loodan nüüd, et moos ka kenasti säilib ja ka seda, et ma sel mustikaajal veel metsa saan :D Seal oli nii ilus, igatsen. Moos on boonus :D :D

Pärlike:
kirss on väike mango ;)

No comments:

Post a Comment

About Me Seen and Unseen