Wednesday, March 16, 2011

Tume

Japan/ Jaapan/ Nihon


Lubasin siia kirjata oma ühiskonnaõpetuse Jaapani hetkeseisu eri, kuid vabandan. Lähenen asjale natike teisiti. Mu konspekt on ikkagi konspekt ja selles esineb vigu ning üha enam on läbi meedia kostmas samu arvamusi, mis selleski kirjas.
Kurioosiumi kohta, mida ennem vihjamisi mainisin, leidsin artikligi üles ja lisasin selle siia. Paar päeva tagasi lisatud fotole kirjutasin juurde selgituse.
Küsimuste-ideede korral .. nö tulistage :) Plaanin muuseas vahenädalal ka Jaapani ühiskonna artikleid (tahtsin siia üles panna, aga need on piiratud ligipääsuga andmebaasides) lugeda-konspekteerida ja seega tõenäoliselt kriblan siia mõnedki tähelepanekud.

Hetkel aga kõik. Hetkest-hiljutisest rääkides: öösel kuud vaatasite? Ma mitte.. aga viie aasta pärast jälle (üks tobe põhjuseke, miks edasi elada)


Päikest, kuud ja imesi Teile,
Helina



__________________________________________________________________


Algus tehtud. Facebookist leitud foto, http://www.facebook.com/#!/pages/ONE-PIECE/485359835553, nimeks annaksin: "Luffy leaving Arabasta, Pray for Japan edit"



One Piece on anime nimeks, põhjaliku kirjeluse leiab Wikipediast ja lühikese koos vaatamisvõimalusega http://www.animecrazy.net/one-piece-anime/

Selles on (ülilühidalt kokku võttes) väga palju juttu meie sõnutsi tiimitööst (ei oska eriti tõlkida jp. k terminit nakama), sõprusest ja unistustest, mille suunas liigutakse tuleproove läbides.

Fotol on peategelane, piraadi meeskonna kapten Luffy üles tõstetud käega, millel on näha väike x-märk. See märk märgibki nakama´si, piraadimeeskonna liikmeid. Selles episoodide jaos oli nende (võimude silmis tagaotsitavad, kurjategijad) meeskonna liikmeks ühe võimsaima kuningriigi, Arabasta troonipärija Nefertari Vivi, kellel nad aitasid oma riiki päästa. Printsess soovis muideks nende "kõrilõikajatega" liituda, kuid tegi karmi ja õige valiku, jäädes oma purustatud riiki ülesehitama. Foto kujutab endast kaadrit v osa sellest, kui piraatide laev eemaldub Arabasta rannikust, kus neid on ära saatmas Vivi. Loogiliselt ei võinud avalikult paljastuda nende vahelised sidemed ja seega... polnudki ju sõnu vaja. Piraadimeeskonna liikmed tõstavad vastuseks oma märgitud käed. *Pisar*

A jaa :) Animelõik ise ka :)
... kirjeldatu algab circa 23.03 ehk on üsna episoodi lõpus.

http://www.animecrazy.net/one-piece-episode-129/
_ _ _ _ _ __ __ _ _ _ _ _ _ _ _________________________________________

Ühest kurioosumist kellegilt targemalt:

http://www.ft.com/cms/s/0/5290f95e-4bc4-11e0-9705-00144feab49a,s01=1.html#axzz1H8GppNHT

Tänapäevast kuuleme iga päev (natuke vähem)

No comments:

Post a Comment

About Me Seen and Unseen