Sunday, October 30, 2011

Elu puu




Kusagil kaugel ja väga lähedal su südame sees kasvab üks puu, millel on kõigi maailmade lillede õied ja kõigi maailmade puude viljad. Iga selle puu tärkav õis on üks valgusest algav elu ja kuis see elu kasvab ja areneb õitseb see õis üha kaunimalt, selle lõhn on üha jumalikum ja sellest saab toores vili, mis elu soojuses ja valguses küpseb üha ilusamate värvidega ja jumalikuma maitsega valmis viljaks. Selle puu õied on kõigi maailmade ilu, selle puu viljad on kõigi maailmade tõde. Need õied ja viljad on kõigi elude janu, isu ja igatsus millegi kaugema ja kõrgema järele ning nende täitumus - neid saab korjata iga hing vaid oma sisimast.

Tema oksad ja juured on kui taeva peegeldus merest; iga tema leht on lehekülg Elude Raamatust, kordumatu ja hindamatu; nende lehtede võbin ja värelus elujõudude tuules kõneleb iga hinge häälel ( hinge helinal, 10129) nende kõige ilusamast õppetunnist kõige helisevamal häälel.

Tema elumahl on nende hingede kogetud armastus, mille nad kui mesilased kõigi maailmade aasadest ja metsadest toovad oma kärjedesse alguseks eludele, et Elu Ring iial ei katkeks ja see ei katkegi ja nii õitseb see puu alati ja nende õite hurmas valmivad säravvärskete lehtede kaisus mahlakad viljad, mis küpsetena varisevad merre ja seal lahustuvad veeks, mis toidab Igaviku Allikat.

Selle puu iga eluring on ühe kõik maailmad läbinud hinge teekond, mis alanud lättel ja taas kord sellesse suubunud peale kõigil teedel kõndimist ja kõigi väravate läbimist – iga eluring sellel puul on üks imeline kaart kõigi maailma imede märkidega ja saladuste võtmetega.

Selle puu õis ja vili oled sina ja kõik, mida sa tajud ja näed oma ümber. Sina toidad iga tema rakku, tema okstena küündid sa puhtamaisse valgusesse ja juurtena kargemaisse allikasse. Sina oled see valgus ja sina oled see allikas ja kõik su elud ja su hinge sisim on kirjas igal puulehel ja liblikatiival selle rootsudes, veresoontes su käel ja veesoontes, mis võrguna kastavad me Maad, oled Elulill, mis ühendab kõike, hoides endas saladust, et kõik on üks. On üks, mis loob kõik – armastus.

Armasta ja toida Elupuud. Armasta ja anna kõik, mis sul on, et seda saaks edasi anda. Kanna oma südames kõike, et Elupuu saaks kanda elu. Hoia end, sest nii hoiad sa elu.
Ela oma südame järgi – su sees südame ligidal sosistavad lehed vastuseid, paljastavad suurimaid saladusi - ja juhatavad teed koju. Raja kodu oma südame sisse, ehita see valgusest armastuse tõest ja lase selle uksed ja aknad valla kõigile hingedele, kes kõigi maailmade radadel rändavad ja jaga nendega kõike, mida saad. Nii jääb kõik, jääb see imeline tunne, milles hetkel kümbled, ja saadab sind nagu saadab sind Valgus Algusest saati. Valgust ja Armastust, mu kallis kaasrändur.


Kirjutatud 2007 talvel. Sisuliselt on see minu tollase eluperioodi mõtete, soovide kokkuvõte ja kehastus. Kunagise minu hääl. Tollaste hirmude eemale peletamine arvuti, Word´i ja Youtube´i abil. Olen muutunud, kuid.. kuskil minus on see alles, kõlab. Nüüd kostab Teilegi.



1 comment:

  1. Ajaa siis kuulasin ma muuseas ka suures koguses Morrisette´i, sh http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=C6kLbDHu0yc :D ;)

    ReplyDelete

About Me Seen and Unseen

Blog Archive